Rumah Terbuka Aidilfitri 2017 Parti AMANAH Negara di Kota Bharu, 29 Jun – Anuar Tahir

Parti Amanah Negara (AMANAH) akan menganjurkan Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri 2017 pada 29 Jun 2017 bersamaan 5 Syawal 1438H, bertempat di Dewan Perniagaan Cina, Kota Bharu, Kelantan, bermula dari jam 11 pagi hingga 3 petang.

Selain pelbagai juadah disediakan, majlis berbentuk kenduri rakyat ini akan diisi dengan pelbagai acara seperti persembahan kebudayaan, ucapan dan sesi beramah mesra bersama pemimpin.

Kelantan dipilih menjadi tuan rumah yang kedua bagi Rumah Terbuka Aidilfitri pada tahun ini setelah Selangor berjaya menganjurkannya pada tahun lalu.

Pemilihan Kelantan adalah berasaskan sambutan keahlian dan penubuhan kawasan serta cawangan AMANAH yang begitu memberansang sekali.
Kelantan juga adalah salah sebuah negeri tumpuan bagi AMANAH pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) nanti.

Seluruh kepimpinan tertinggi AMANAH akan hadir pada majlis ini sementara kepimpinan tertinggi Pakatan Harapan yang terdiri daripada Parti Keadilan Rakyat (Keadilan), Parti Tindakan Demokratik (DAP) dan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) dan Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) juga turut diundang untuk sama-sama bertandang ke Kota Bharu.

Orang ramai dari pelbagai kaum dan agama dijemput hadir untuk memeriahkan sambutan ini.

Siput Kedaya Dalam Perahu
Buah Berangan Dari Kembayat
Sambut Raya Di Kota Bharu
Bawa Kenangan Sepanjang Hayat
“Pakat mari blako adik kakok”

#AmanahDemiNegara

MOHD ANUAR TAHIR
Setiausaha Agung
Parti Amanah Negara
16 Jun 2017

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *